تک نیوز > اخبار و اخبار تکنولوژی و سامسونگ : بررسی سامسونگ گلکسی A52 و A72

بررسی سامسونگ گلکسی A52 و A72

Screenshot 24

گلکسی A72 و A52 با ظاهری جذاب‌تر و بهبودهایی در سخت‌افزار، دوربین و نمایشگر، جایگزین دو مورد از محبوب‌ترین دستگاه‌های میان‌رده در بازار ایران شده‌اند.

گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار با آن دوربین‌های غول‌پیکر، مشخصات سخت‌افزاری دیوانه‌وار و نمایشگرهای چشم‌نوازشان در صدر فهرست علاقه‌مندی‌هایمان جا خوش کرده‌اند؛ اما در دنیای واقعی، گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی بیش‌‌ترین آمار فروش را به‌خود اختصاص می‌دهند؛ به‌ویژه برای مردم کشوری مثل ایران که از مدت‌ها پیش با مشکلات اقتصادی دست‌به‌گریبان هستند. سامسونگ به‌خوبی از این موضوع اطلاع دارد و برهمین اساس، طی سال‌های گذشته، تمرکز مضاعفی روی دستگاه‌های میان‌رده و اقتصادی مانند خانواده‌ی محبوب Galaxy A دارد.

به گواه آمار مؤسسه‌ی پژوهشی Omdia، گلکسی A51 پرفروش‌ترین گوشی اندرویدی سال ۲۰۲۰ دنیا است؛ این گوشی به‌همراه برادرش، گلکسی A71 به‌ترتیب در رده‌‌های چهارم و هفتم از پربازدیدترین گوشی‌های هوشمند بخش محصولات زومیت نیز قرار دارند؛ بنابراین مایه‌ی تعجب نیست که هم سامسونگ و هم ما در زومیت درباره‌ی نسل جدید این گوشی‌های هوشمند هیجان‌زده باشیم. از طراحی ظاهری و سخت‌افزار گرفته تا دوربین و نمایشگر؛ گلکسی A52 و A72 تقریبا در هر بخشی درمقایسه‌با نسل قبلشان بهبود یافته‌اند؛ اما آیا می‌توانند بار دیگر موفقیت‌های خانواده‌ی Galaxy A را بار دیگر تکرار کنند؟ محصولات جدید سامسونگ رقبای جدید پرشماری از خود کره‌ای‌ها و شرکت‌های چینی مقابل خود می‌بینند. با بررسی گوشی‌های گلکسی A52 و گلکسی A72‌ همراه زومیت باشید.

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی A72 و A52

نسل جدید گوشی‌های محبوب سری A سامسونگ جراحی پلاستیک عمیقی را تجربه می‌کنند؛ بدنه‌ی براق، انحنادار و رنگ‌های گرادیانی گلکسی A71 و گلکسی A51 جای خود را به بدنه‌‌ی ماتی با رنگ‌های ساده و طراحی مسطح‌تر داده‌اند؛ البته از فلز یا شیشه در بدنه‌ی دو گوشی خبری نیست و هر دوی آن‌ها به‌صورت کامل از جنس پلاستیک ساخته شده‌اند.

Capture2

هر دو مدل گلکسی A72 و A52 بیشترین تغییر ظاهری را در پنل پشتی تجربه می‌کنند؛ جایی که اکنون غیر از انحنای ناچیزی روی چهار ضلع، هیچ‌گونه خمیدگی یا انحنای دیگری ندارد. ماژول‌های دوربین پشتی مانند گذشته روی برآمدگی مستطیلی‌شکلی قرار گرفته‌اند؛ اما این برآمدگی دیگر به‌صورت قطعه‌ی مشکی مجزایی روی بدنه سوار نیست و مشابه آنچه پیش‌تر با گوشی‌های آیفون دیده‌ایم، از دلِ پنل پشتی مسطح برآمده است.

گلکسی A72 و گلکسی A52 در رنگ‌های مشکی، سفید، بنفش و آبی به‌فروش می‌رسند که همگی آن‌ها مات هستند. ما به‌ترتیب نسخه‌ی مشکی و آبی دو گوشی را برای بررسی دراختیار داشتیم که هر دو رنگ، چربی و آثار انگشت را روی سطحشان جذب می‌کنند؛ اما رنگ مشکی که بیشتر خاکستری به‌نظر می‌رسد، آثار لکه‌ها را به‌راحتی روی سطح خود نمایان می‌سازد.

Capture2

گوشی‌های جدید سامسونگ برخلاف نسل گذشته، گواهی IP67 را از مؤسسه‌ی IEC دریافت کرده‌اند؛ بدین‌مفهوم که روی کاغذ می‌توانند تا ۳۰ دقیقه فشار آب را در عمق یک متری تحمل کنند. گلکسی A72 و A52 جزو معدود گوشی‌های میان‌رده‌ی بازار با گواهی IP‌ به‌حساب می‌آیند.

گلکسی A52 با وزن ۱۸۹ گرمی و ابعاد ۸٫۴ × ۷۵٫۱ × ۱۵۹٫۹ میلی‌متری‌اش چندان سنگین نیست و به‌خوبی در دست جا می‌گیرد، در نقطه‌ی مقابل وزن ۲۰۳ گرمی و ابعاد ۸٫۴ × ۷۷٫۴ × ۱۶۵ میلی‌متری گلکسی A72 استفاده از این گوشی برای استفاده‌های مداوم را به‌ویژه برای افرادی با دستان کوچک را کمی چالش‌برانگیز می‌کند، برای آنکه با یک دست به تمام نقاط نمایشگر A72 دسترسی داشته باشید، باید بیشتر از A52 گوشی را روی دست جابه‌جا کنید.

گلکسی A52 و A72 از نمایشگرهایی با نسبت تصویر کشیده‌ی ۲۰:۹ و ابعاد ۶٫۵ و ۶٫۷ اینچی استفاده می‌کنند که شیشه‌ای از جنس Gorilla Glass 5 از آن‌ها محافظت می‌کند. نمایشگر دو دستگاه با گوشه‌هایی گِرد فاصله‌ی اندکی از لبه‌های بالا و کناری دارد؛ اما حاشیه‌ی پایینی آن‌ها اندکی قطور است. نمایشگر A52 و A72 به‌ترتیب ۸۴٫۱ و ۸۴٫۴ درصد از نمای مقابل را دراختیار دارند و در میانه‌ی لبه‌ی بالایی‌شان از حفره‌ی کوچک دوربین سلفی میزبانی می‌کنند.

به‌لطف استفاده از پنل OLED، حسگر اثر انگشت گلکسی A52 و گلکسی A72 زیر نمایشگر قرار دارد. این حسگر از نوع اپتیکال است و دقت مناسبی دارد؛ اما به‌اندازه‌ی نمونه‌های موجود در محصولات پرچم‌دار سریع نیست.

همان‌طور که در ابتدا نیز اشاره شد، فریم گلکسی A72 و A52 نیز همانند بخش‌های دیگر بدنه پلاستیکی است. فریم دستگاه برخلاف پنل پشتی، پوشش مات با رنگ مشابه بدنه دارد و به‌سادگی هم چربی دست را به‌خود می‌گیرد. کلیدهای پاور و کنترل صدا در ارتفاع مناسبی از لبه‌ی راست فریم قرار گرفته‌اند؛ دسترسی به این کلیدها روی گلکسی A52 بدون نیاز به جابه‌جایی دست و روی گلکسی A72 با جابه‌جایی اندک صورت می‌گیرد.

روی لبه‌ی بالایی فریم روزنه‌ی میکروفون و درگاه اشتراکی سیمکارت/کارت حافظه قرار گرفته‌اند؛ درحالی‌که لبه‌ی سمت چپ عاری از هرگونه درگاه یا دکمه است. گلکسی A72 و A52 مانند اغلب میان‌رده‌های دیگر بازار از جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون بهره می‌برند، این جک به‌همراه دریچه‌ی اصلی اسپیکر، درگاه USB 2.0 Type-C و میکروفون مکالمه روی لبه‌ی پایین فریم به‌چشم می‌خورد.

Screenshot 25

نمایشگر و اسپیکر گلکسی A72 و A52

در نگاه نخست تفاوتی بین نمایشگر گلکسی A52 و A72 با نسل‌های گذشته‌شان مشاهده نمی‌شود؛ هر دو گوشی از پنل‌های ۶٫۵ و ۶٫۷ اینچی Super AMOLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برند؛ وضوحی که تراکم بسیار خوب ۴۰۷ و ۳۹۴ پیکسل‌براینچی را برای نمایش پروضوح تصاویر و متون روی میان‌رده‌های جدید سامسونگ به‌ارمغان می‌آورد.

گوشی‌های هوشمند جدید سامسونگ اکنون از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نیز برای نمایش نرم‌ترِ انیمیشن‌ها و ارتقاء تجربه‌ی کاربری‌شان بهره می‌برند؛ البته برخلاف مدل‌های پرچم‌دار کره‌ای‌ها، نرخ نوسازی گلکسی A52 و A72 از نوع ثابت است، کاربر می‌تواند بین ۶۰ و ۹۰ هرتز، یکی را انتخاب کند. ناگفته نماند که سامسونگ مدل 5G گلکسی A52 را با پنل ۱۲۰ هرتزی به‌فروش می‌رساند.

براساس آزمایش‌های زومیت، در شرایطی که ۵۰ درصد از پنل روشن باشد، سطح روشنایی بیشینه‌ در حالت تنظیم دستی برای گلکسی A52 و A72 به‌ترتیب به ۵۸۷ و ۶۴۶ نیت و در حالت خودکار به ۱۲۳۰ و ۱۳۱۰ نیت می‌رسد؛ اما چنانچه کل پنل را روشن کنیم، سطح روشنایی بیشینه در حالت تنظیم دستی برای گلکسی A52 و A72 به ۵۱۸ و ۵۲۵ نیت و در حالت خودکار به ۹۹۰ و ۹۵۶ نیت کاهش می‌یابد.

نرم‌افزار و رابط کاربری گلکسی A72 و A52

سامسونگ میان‌رده‌های جدیدش را با جدیدترین نسخه از رابط کاربری اختصاصی خود و سیستم‌عامل اندروید به‌فروش می‌رساند؛ گلکسی ای 52 و ای 72 به‌صورت پیش‌فرض از OneUI 3.1 و اندروید ۱۱ بهره می‌برند و باتوجه به وعده‌ی سامسونگ برای ۳ سال پشتیبانی نرم‌افزاری از محصولاتش، احتمالا کاربران این دو گوشی، اندروید ۱۴ را نیز تجربه خواهند کرد.

یکی از معدود تغییرات OneUI 3.1 درمقایسه‌با OneUI 3.0 اضافه‌شدن گوگل دیسکاور به صفحه‌ی هوم است؛ بدین‌صورت که اگر در صفحه‌ی اصلی به سمت چپ بروید، بخش دیسکاور گوگل، شامل جدیدترین اخبار و مقالات اینترنتی مطابق با سلیقه‌ی شما نشان داده می‌شود. اگر اهل خواندن اخبار و مقالات باشید، قطعا از وجود گوگل دیسکاور در صفحه‌ی هوم گوشی استقبال می‌کنید. اپلیکیشن SmartThings Find هم‌اکنون اجازه می‌دهد که در صورت گم‌کردن گوشی، آخرین مکان آن را با وارد شدن به‌حساب کاربری سامسونگ خود پیدا کنید.

عملکرد و باتری

از بین دو گوشی گلکسی A52 و A72 تنها گوشی A52 در دو نسخه‌ی 4G و 5G عرضه شده است؛ اما درحال‌حاضر بازار کشورمان از مدل 4G دو گوشی میزبانی می‌کند. کره‌ای‌ها امسال هردو گوشی را با تراشه‌ی میان‌رده‌ی Snapdragon 720G به‌فروش می‌رسانند؛ اما نسخه‌ی 5G گوشی گلکسی ای ۵۲ از تراشه‌ی Snapdragon 750G قدرت می‌گیرد که حدود ۱۵ درصد در پردازش‌های CPU-محور و ۱۰ درصد در پردازش‌های GPU-محور عملکرد بهتری دارد.

هر دو گوشی گلکسی A72 و A52 از تراشه‌ی ۸ نانومتری Snapdragon 720G قدرت می‌گیرند؛ همان تراشه‌ای که پیش‌تر عملکرد آن را در  ردمی نوت 9 اس و ردمی نوت 9 پرو  نیز تجربه کردیم. این تراشه بیش‌از یک سال پیش معرفی شده است و در سطح مدل‌هایی همچون Snapdragon 730/730G قرار می‌گیرد؛ البته در بخش‌های پردازنده‌ی سیگنال تصویر (ISP) و هوش مصنوعی، اندکی ضعیف‌تر عمل می‌کند.

my feature play longer and stronger with game booster 203962890

دوربین

یکی از وجوه تمایز اصلی دو گلکسی A52 و A72 به دوربین آن‌ها بازمی‌گردد؛ در شرایطی که ای ۵۲ مشابه عموم دستگاه‌های میان‌رده‌ی دیگر از ترکیب «واید+اولتراواید+ماکرو+عمق‌سنج» بهره می‌گیرد، A72 یکی از معدود میان‌رده‌های بازار است که به‌جای ماژول عمق‌سنج، دوربین تله‌فوتو دراختیار کاربر می‌گذارد. هرچند اطلاعاتی درباره‌ی مدل حسگرهای دو گوشی در دسترس نیست؛ اما به‌نظر می‌رسد که باقی دوربین‌های دو گوشی از سخت‌افزار یکسانی استفاده می‌کنند.

رابط کاربری دوربین گلکسی A52 و A72 همان نمونه‌ی آشنایی است که پیش‌تر با کهکشانی‌های قبلی سامسونگ نیز تجربه کرده‌ایم؛ در نیمه‌ی پایین (سمت راست در حالت افقی)، می‌توان از طریق سوایپ‌کردن بین حالت‌های مختلف استفاده از دوربین جابه‌جا شد، کنار این حالت‌ها، سه کلید برای جابه‌جایی بین دوربین‌ها به‌چشم می‌خورد. در نوار بالایی می‌توان به منوی تنظیمات دوربین، فلش، تایمر، نسبت‌تصویر و فیلترها دسترسی داشت؛ البته در وضعیت فیلم‌برداری، نوار بالایی امکان تغییر وضوح و حالت Super Steady را به‌جای فلش دراختیار کاربر می‌گذارد.

پارسا ملکی

پارسا ملکی هستم علاقه زیادی به علم تکنولوژی دارم و می خوام اطلاعات خودم رو با شما به اشتراک بزارم

دیدگاهتان را بنویسید

دانلود اپلیکیشن تک نیوز