تک نیوز > گیم تک : سونی خالق سری هیلو، بانجی را خریداری کرد

سونی خالق سری هیلو، بانجی را خریداری کرد

sony interactive entertainment play station bungie 1

سونی دیشب در خبری اعلام کرد که استودیو بانجی خالق سری هیلو را خریداری کرده است. بخش سرگرمی‌های تعاملی شرکت سونی با پرداخت مبلغ ۳.۶ میلیارد دلار، صاحب شرکت Bungie می‌شود؛ این شرکت در حال حاضر بازی دستینی 2 را که یک بازی شوتر آنلاین محور هست را ارائه می دهد. این شرکت اما پیش تر مجموعه عظیم هیلو را برای رقیب ردموندی سونی یعنی مایکروسافت و بخش ایکس باکس خلق کرده بود. بازی هایی که علاوه بر محبوب بودن نزد گیمرها، در میان منتقدان هم بسیاری مورد استقبال قرار گرفته بود. حال بانجی به‌عنوان بخشی از Sony Interactive Entertainment فعالیت‌های خود را جلو خواهد برد و به ساخت و عرضه‌ی بازی‌ها ادامه خواهد داد. بازی Destiny 2 همچنان روی پلتفرم‌های مختلف پشتیبانی خواهد شد، جهان این مجموعه گسترش پیدا خواهد کرد و بانجی مشغول کار روی یک سری بازی جدید هم شده است.

جیم رایان مدیرعامل بخش سرگرمی های تعاملی سونی در رابطه با این خرید گفت:

ما از زمان تولد مجموعه بازی Destiny یک همکاری محکم با Bungie داشتیم. نمی‌توانم بیشتر از این خوشحال باشم که ورود استودیو به خانواده‌ی پلی استیشن را به‌صورت رسمی تبریک می‌گویم. این یک قدم مهم در استراتژی ما برای رساندن پلی استیشن به تعداد بسیار بیشتری از بازیکن‌ها است. ما درک می‌کنیم که جامعه‌ی طرفدارهای بانجی چه‌قدر برای استودیو حیاتی است و مشتاق پشتیبانی از این جامعه خواهیم بود. بانجی به شکل مستقل به رشد ادامه خواهد داد. جامعه‌ی پلی استیشن هم برای ما در مرکز DNA پلی استیشن قرار دارد. عشق مشترکی که ما به گیمرها و ساخت بهترین مکان برای بازی کردن داریم، حالا حتی از قبل هم فراتر خواهد رفت

همچنین هرمن هالست رییس استودیوهای پلی استیشن در توییتی گفت:

بسیار هیجان‌زده‌ام که ورود بانجی به خانواده‌ی پلی استیشن را خوش‌آمد می‌گویم. بانجی بازی‌های مبتنی‌بر فعالیت کاربرها را با تکنولوژی برجسته به وجود آورد؛ بازی‌هایی که تجربه‌ی آن‌ها لذت بسیار زیادی دارد. می‌دانم که همه در استودیوهای پلی استیشن هیجان‌زده هستند؛ درباره‌ی مواردی که می‌توانیم با هم به اشتراک بگذاریم و از یکدیگر بیاموزیم.

استودیو بانجی در زمینه بازی های شوتر تبحر دارد و کارنامه درخشانی در این بازی ها با خلق سری هیلو دارد. لیست زیر کارنامه این استودیو خوش نام است:

سال عنوان  
۱۹۹۰ ناپ!  
۱۹۹۱ عملیات: طوفان صحرا  
۱۹۹۲ مینوتور: هزارتوی کرت  
۱۹۹۳ مسیرهایی به سوی تاریکی  
۱۹۹۴ ماراتن  
۱۹۹۵ ماراتن ۲: دورندال  
۱۹۹۶ ماراتن بیکران  
۱۹۹۷ افسانه: فرمانروایان فروافتاده  
۱۹۹۸ افسانه ۲: روح فرومایه  
۲۰۰۱ اونی  
۲۰۰۱ هیلو: نبرد تکامل  
۲۰۰۴ هیلو ۲  
۲۰۰۷ هیلو ۳  
۲۰۰۹ هیلو ۳: اودی‌اس‌تی  
۲۰۱۰ هیلو: ریچ  
۲۰۱۴ سرنوشت  
۲۰۱۷ سرنوشت ۲  

در پایان، سونی با این خرید بیشتر می خواهد خود را در زمینه بازی های شوتر تقویت کند و برخلاف تصور خیلی، این به هیچ عنوان پاسخی برای خرید اکتیویژن/بلیزارد توسط مایکروسافت نیست.

منبع: GameIndustry

محمد مهدی کرد

گیمر، فیلم بین، نویسنده

دیدگاه کاربران (36 دیدگاه)

  1. سلام
    با این خرید ، نسخه بعدی Halo چه بلایی سرش میاد ، Microsoft با کمک Activision Blizzard نسخه بعدی رو میسازه یا …

  2. الان یعنی بانجی رو که نهایت هر سه سال یه بازی بده بیرونو با اکتیویژن بلیزارد مقایسه کردی ؟

  3. وای اینم از جواب سهمگین سونی
    برید حسرت بانجی رو داشته باشید دیگه کلاس اکتیویژن رو برای ما نزارید

    1. الان من نگرفتم
      سونی رو ترول کردی
      مایکرو رو ترول کردی
      به ترولا تیکه انداختی
      کامنت پیچیده ای بود:/?

  4. کلا سونی باید در این رقابت لیورپول وار بره جلو
    همونطوری که لیورپول هیچ وقت بازیکن سوپر استار نمیخره ولی همونا رو پرورش میده که بعدا میشن سوپر استار، سونی هم باید این کارو کنه

  5. با توجه به بیانه ها و صحبت هایی که شده، ظاهرا بانجی ناشر بازی های خودش باقی میمونه و هر بازی جدیدم بسازه روی پلتفرم های مختلفی عرضه میشه. خب حالا میشه برداشت کرد که سونی از اون خرید دو هدف داشته:
    ۱) درسته بانجی ناشر ایپی های خودشه ولی این دلیل نمیشه روی بازی های قدیمی سونی به شکل انحصاری کار نکنه. مثل روز برام روشنه که قراره ریبوت، ریمیک یا بازسازی دوباره از شوتر های قدیمی و محبوب سونی رو توسط بانجی شاهد باشیم مثل کیلزون و رزیستنس
    ۲) سونی به دنبال درآمدزایی از طریق عرضه یک بازی انلاین سرویس محور هست که از قضا روی پلتفرم های مختلف هم حضور داشته باشه تا از این طریق رشد بیشتری پیدا کنه و سهم بیشتری از بازار پیسی و موبایل داشته باشه.
    اما نظر شخصیم چیه؟ شخصا هر استودیو مستقلی که از این صنعت کم بشه منو ناراحت میکنه ولی اینک من خوشم بیاد یا نیاد، نه مهمه و نه تاثیرگذار. حالا نه فقط من، شما بیا کل جامعه گیمرا رو کنار هم بزار… صحبتای هیچکسی راه به جایی نمیبره… با حرف و اعتراض نه بابی کوتک از مقامش استعفا داد نه خرید درون برنامه ای ها لغو شد. نه لوت باکس از گیم حذف شد نه ان اف تی کنار گذاشته شد… چند ده سال اخیرو که نگاه میکنم میبینم خیلی کم پیش اومده که حرف و اعتراض گیمرا تاثیری گذاشته باشه… خلاصه فقط پول و سوده ک حرف اولو آخرو میزنه و قدرتش بی نهایت بیشتره…

  6. نظرم همچنان اینه که خرید بانجی و اعلامش به نفع ماکروسافت هم تموم شد… فشار روانی علیه ماکروسافت رو یکم خوابوند
    بعد از نهایی شدن خرید اکتیویژن باید ماکروسافت هم چند استدیو خوب بخره و فعلا دیگه پیگیر خرید ناشر نباشه تا کاریش نداشته باشن ..

  7. واقعیتش بانجی واقعا خرید خوبی بود هر جور بهش فکر کنی هم میتونه ضعف سونی تو سبک شوتر رو پوشش بده هم تجربه کافی برای ساخت بازی مولتی پلیر خوب رو داره هم خوده بانجی اخیرا «بنظرم» افت کرده بود شاید با این خرید و سرمایه گذاری سونی دوباره به اوج برگشت.

    1. مرد ریش دار نامرئی :

      به نظر شخصیم اگه مایکروسافت قرار باشه خرید دیگه ای رو هم انجام بده اواخر ۲۰۲۳ به بعد خواهد بود … چون مبلغ خیلی هنگفتی رو بابت خرید اکتیویژن خرج کرده…

  8. خبر عجیبی نیست. چون روند خرید های سونی بصورت بودجه کمتر و خرید بیشتره که کم کم خریداشو اعلام میکنه. دفعه پیش هم سه خرید رو در یه بازه معرفی کرد ولی چون خرید بانجی هم برای رقابت و هم قیمت بیشتری براشون اب خورده رقم رو اعلام کردن.
    احتمالا استودیو های تازه کار یا نهایت یک استودیو معروف دربرنامه دارن و ناشر ها درامانن…

    1. باز خیلی خوبه اگه قراره هر استودیویی خبر خریدش بیاد یا سونی باشه یا ایکس یا نینتندو دست اون گوگل و امازون اینا نیافته برای من کافیه

  9. اما باید دید خرید های بعدی به چی نزدیک تر هستن
    لکترونیک آرتز: ۳۸ میلیارد دلار
    تیک-تو اینتراکتیو: ۱۸ میلیارد دلار (بعد از نهایی شدن خرید زینگا: ۲۸ میلیارد دلار)
    نکسون: ۱۵ میلیارد دلار
    باندای نامکو: ‌۱۵ میلیارد دلار
    امبریسر:‌ ۱۰.۸ میلیارد دلار
    نت ماربل:‌ ۷ میلیارد دلار
    یوبیسافت: ۷ میلیارد دلار
    کونامی:‌ ۶ میلیارد دلار
    اسکوئر انیکس: ۵.۶ میلیارد دلار
    کپکام: ۴.۹ میلیارد دلار
    سگا: ۳.۶ میلیارد دلار

    1. BILL GATES (در کنار اسکندر) :

      به جز الکترونیک آرتز و یوبی و تیک تو و امبریسر همشون شرقین (کره جنوبی و ژاپن)
      چن تا کمپانی چینی هم میذاشتی کل شرق رو لیست کرده بودی

  10. با اجازه من فکر میکنم اینطوری قضیه پیش بره:
    سونی بازی های سرویس محور و ورزشی مثل mlb را مولتی پلتفرم کنه
    مایکروسافت هم کال اف دیوتی و وارکرفت رو مولتی کنه و ایپی های جدید مثل اون تایتل survival بلیزارد انحصاری کنه
    بعدا طبق خریدای بیشتر هردو, سونی باز استودیو مستقل کم خرج تر بخره و سرمایه بذاره برای کارکنان بیشتر و ایپی های جدید
    مایکروسافت هم فعلا برای حساسیت ها ناشر نمیخره و همین رویه را پیش میگیره اما شاید سال مالی 2023 – 2024 ناشری در حد یوبیسافت زیر 10 میلیارد دلار بخره
    و اپل هم سراغ الکترونیک ارتس و کلا هرچیزی مربوط به پوله بره
    متا سرمایه گذاری خودشو روی متاورس میکنه و امازون هم به بازی های سرویس حورش روی پیسی ادامه میده

  11. کونامی برای دوباره راه انداختن سری متال گیر و سایلنت هیل و جذب کوجیما
    کپکام برای اینکه یه ناشر خوب نیاز داره
    فرام سافتور برای قوی تر کردن خودش برای نسل ۹ یا رمدی

  12. جه دعواهای مسخره ای سر این پست راه افتاده، باو بازیتون رو بکنین لذتشو ببرید:| حالا مگه مهمه بهترین اکشن مال کیه ، بهترین مخفی کاری مال کیه، سازنده فلان مال کجاست ، نماد بیسار الان دست کیه ، این ناشر خریده ، اون پرورش میده و….:| چیزی که مشخصه خرید های مایکروسافت خیلی سونی رو مستقیم هدف قرار نمیده و کلن سیاست های دیگه دارند که سونی اصلن به اون سمت و سو نرفته . سونی هم با این خرید صرفن میخواد بسته انحصاریهاشو متنوع تر کنه چون درسته که مایکرو با خرید اکتیویژن اصلن هدف اولش سونی نبوده ولی پای سونی در شوتر لنگ میمونه اونم با رقیبی که کلی تنوع در شوتر داره و خواهد داشت ، که این هم اصلن با سیاست های اصلی اکس باکس تداخلی نداره…..خلاصه اهداف مایکرو و سونی از خریدهاشون کاملن متفاوته:|

  13. جیم رایان باید کونامی رو بخره بهترین راهکاره هم pes رو ارتقا میده هم میتونه به فکر ریمیک یا ریمستر یا حتی نسخه بعدی metal gear solid باشه.

  14. سونی یک دونه یک دونه استودیو میخره

    مایکرو یه دونه یه دونه ناشر میخره که توش ده تا استودیو داره ?

    قدم بعدی مایکرو EA یا تیک تو

    1. خدای دونه دونه بهتره اگه درست حسابی بخرن الان کرایتک که خودش یه زمانی خدای شوتر بود چرا هیچکی نمیخرش که مشکل بودجه هم دارن یا اسوبو یا مون استودیو و …

  15. ولی این از تصاحب کرش توسط مایکروسافت بدتره، فکر کن پسرت و بزرگ کنی بعد بزرگ که شد اول مستقل شه بعد بر علیهت شه یه چیزی تو این مایه ها یکمم فانتزی شد البته

  16. یه خرید پرهزینه اما درست . من امیدوارم سونی هیچوقت سمت ناشر نره (بجز کونامی) تا ناشرها همیشه مستقل بمونن . سونی برای آینده برنامه‌‌های زیادی برای بازیهای آنلاین و سرویس داره که متاسفانه باید در این زمینه که آینده گیمینگ هست خودش رو تقویت کنه . سونی در این زمینه تجربه‌ای نداره و آخرین تلاشش هم نتیجه‌اش destruction allstar بود . حالا با داشتن بانجی و حدود ۸۰۰ فرد بااستعداد و با تجربه دراین زمینه ، میتونه علاوه بر کمک گرفتن از تمام اون استعدادها برای توسعه بیشتر و باکیفیت‌تر این عناوین ، از خود destiny هم به عنوان یک منبع درآمد بزرگ استفاده کنه (پلیرهای این بازی بعد از پنج سال چندین برابر پلیرهای halo و فورتزا ۵ هست که نشون میده چقدر آیپی پرمخاطبی هست) . سود بعدی این خرید به بخش سینما مرتبط میشه . چندوقت پیش بانجی گفت که ما میخوام دنیامون رو وارد فیلم و سریال کنیم و حالا که سونی هم دقیقا داره این مسیر رو برای آیپیهای خودش طی میکنه ، پس چه بهتر در این زمینه هم ازش استفاده کنن . علاوه برهمه اینها ، خرید اسم بانجی (خالق هیلو) باعث شد فشار منفی جو بعد از خرید اکتیویژن هم کم بشه . خوشبختانه سونی با مدیریت جیم رایان و هرمن هالست از روش مدیریتی سنتی در اومده و با کنارهم قراردادن کیفیت و کمیت در زمینه‌های بازیهای فرست پارتی ، همکاری با دیگر استودیوها ، پورت بازیهای با برنامه برای pc ، خریدهای استراتژیک و کنارهم قراردادن گیمینگ سنتی و مدرن پلی‌استیشن رو موفق نگه میدارن و موفق‌تر هم میکنن

    1. EA ارزش شرکتش ۳۸ میلیارد دلاره .تازه قبل از خرید اکتیویژن. یعد خرید اکتیویژن قیمت EA هم بالا رفته
      برای خرید EA باید ۵۰ میلیارد دلار هزینه کنه

  17. Life is Short , Play More :

    بازی دستینی تو گیمپس هست ، اتفاقا برای سریس ایکس بهینه هم شده ، چندی پیش اومدم نصبش کردم ، بعد از اجرا احساس میکردم که با یه کپی ناقص و افلیج از هیلو طرف هستم ، شخصیتهای توی بازی شبیه شوخی و جوک هستن ، یه سری حرکات خنده دار میزنن ، خلاصه اینکه دلم برای اون هفتاد هشتاد گیگ دیتای از دست رفتم سوخت و البته حجم با ارزش کنسولم رو از شرش رها کردم
    SHIFT+DEL

  18. فکر می کنم خریدهای بعدی سونی (بزرگ) کونامی و (کوچک) کاکادوا یا امبرلب باشه. البته شانس اینکه سوپرمسیو رو خریده باشه هم کم نیست. کونامی بخش وسیعی از ای پی هاش بازی های خاطره ساز سونی هستن و البته با خریدش، دیگه مجبور نیست کوجیما پروداکشن رو بخره، چون جایی دیگه نخواهد رفت. کاکادوا هم کلی ای پی انحصاری از زمان قدیم برای سونی داره و البته سونی رو توی انیمه کاملا بی رقیب می کنه. امبرلب رو من صرفا علاقمندم بخره و بعید می دونم سود خاصی داشته باشه اما سوپرمسیو نتگهانی داره چندتا بازی برای سونی می سازه و قبلتر هم یک بازی وی آر براشون ساخته بود.
    احتمالات پایین یکی اش کپ کام هست که اونهم با سونی سابقه خوبی داره، و البته ای پی های با ارزشی داره که سونی می تونه روشون حساب کنه. از این احتمال پایینتر اسکوئر انیکس هست که شایعاتش یوده اما محدود.
    نزدیک به صفر، احتمال خرید تیک تو هست و یوبی سافت. به هیچ شکلی هیچکدوم به ساختار سونی شبیه نیستن.
    اما در عوض تیک تو به شدت در خطر خریداری شدن بوسیله آمارون یا گوگل هست. همچنین یوبی سافت که حتی به جیب های کوچکتری مثل نتفلیکس هم می خوره. کلا تا چند ماه آینده فقط درگیر اینجور اخبار خواهیم بود. چه مثل مایکروسافت پیش از پایان پروسه خرید بشنویم، چه مثل سونی پس از پایان پروسه خرید. جنگ روانی شرکت ها تمامی نداره.

  19. به نظرم خریداری های بعدی سونی در حد همین استودیو هایی مثل Bluepoint Games و غیره هستن ولی مشخصا تعداد خیلی بیشتری هستن و بعضی هاشون خیلی معروف هستن
    احتمال خریداری ناشر هم میدم ولی همه چی بستگی به شرایط داره

دیدگاهتان را بنویسید

دانلود اپلیکیشن تک نیوز